Handelsweg 10
3161 GD Rhoon
maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00
+(31) 10 501 85 59
info@gerletnormdeur.nl

Gerlet Normdeur®
De deur waarbij aan alles is gedacht

De Gerlet Normdeur®
De deur waarbij aan alles is gedacht

Bij de ontwikkeling van de Gerlet Normdeur® stond en staat nog steeds het welzijn en de veiligheid van zowel patiënten als verpleegkundigen voorop. Zo zijn alle metalen vervaardigd van RVS, wat na het aanbrengen van een primerlaag zeer goed te schilderen is. Hierdoor kan de Gerlet Normdeur® niet worden aangetast door urinezuur, schoonmaakmiddelen en dergelijke. Door de gladde, afgeronde kozijnprofielen kan de patiënt zich niet vasthouden aan randen of sponningen. Ook het afklemmen van vingers bij het sluiten van de deur is uitgesloten.

In de kozijnstijlen ontbreken ingewikkelde en risicovolle scharnier- en sluitmechanismen. Hierdoor kan de Gerlet Normdeur® gemakkelijk en snel worden ontsmet en schoongemaakt tussen twee seperatiemogelijkheden.

30 minuten brandwerend

De Gerlet Normdeur® is medio juni 2010 door een beproeving van buro Peutz EW 30 minuten brandwerend verklaard. Deze kan zelfs nog geupgrade worden naar IW45! Naast de combinatie van de deur en het kozijn zijn alle extra toepassingen ook getest.

De extra mogelijkheden van de Gerlet Normdeur®

Door de vele innovaties aan de Gerlet Normdeur® kunnen er vele extra opties aan de deur worden toegevoegd. Denk hierbij aan een magneetsluiting die ons gepatendeerd stangenslot aanstuurt, een voedselsluis, zijlicht of elektrisch glas. Al deze opties zijn meegenomen in het EW 30 min brandwerend testrapport. Heeft u zelf een specifieke wens, dan kijken wij graag samen met u of wij deze ook kunnen toepassen.

Eenvoudige bediening

Er zijn twee types sluitmechanismen, het stangenslot en het magneetslot. Het sluitmechanisme van een stangenslot wordt bediend met een enkelvoudige kruk. Deze sluiting garandeert een lichte en gemakkelijke bediening. Ook het plaatsen van een profielcilinder in dit type is mogelijk.

De tweede mogelijkheid van de Gerlet Normdeur® is de toepassing van een elektrisch magneetslot, waardoor met een druk op de knop de Gerlet Normdeur® vergrendeld of ontgrendeld kan worden. Deze innovatie is gedaan met het oog op de steeds strenger wordende brandweereisen na de zogenoemde Schipholbrand. Dit sluitmechanisme is ontwikkeld in samenwerking met CKPP Architecten en de Jellinek Kliniek te Amsterdam. Alle partijen die hierbij een belang hadden waren vertegenwoordigd en hebben meegeholpen in de ontwikkeling, van opdrachtgever tot gebruiker. Dit type sluiting kan worden aangesloten op de brandmeldcentrale, zodat deze sluiting met brand wordt ontgrendeld. Voor regulier gebruik kan de magneetsluiting aangesloten worden op een pulsschakelaar, welke naar wens met een kaart of moedersleutel te openen is.

Snelle en flexibele levering

Een groot voordeel van de Gerlet Normdeur® is de snelle en flexibele levering. Wij leveren kant en klare kozijnen voor uw nieuwbouw of uw renovatieproject, welke ingemetseld kunnen worden of worden aangestort (echter pas als de desbetreffende ruimtes waterdicht zijn). Om beschadiging tijdens het bouwproces te voorkomen, wordt de deur ca. drie weken voor oplevering gemonteerd.

U kunt ook kiezen voor een gelijktijdige montage van kozijnen en deuren

Gerlet in de praktijk

“Een enorme verbetering, zowel voor de patiënt als voor het personeel.”

De heer Berg, Unithoofd GGZ Rijnaarde, Alphen a/d Rijn: Theorieën en tekeningen kunnen van A tot Z kloppen, maar hoe werkt het in de praktijk? Aan het woord een Unithoofd die al sinds 1997 gebruik maakt van de Gerlet Normdeur® en de Gerlet EBK (vroegere separeer). Een periode die ruim genoeg is om een deskundig oordeel te kunnen vormen.

“Je kunt het werken met de Gerlet Normdeur®en de Gerlet EBK eigenlijk niet vergelijken met de oude toestand” zegt Unithoofd Berg. “De verschillen zijn te groot. Het is een totaal andere situati geworden. Dat begint al met de veiligheid. Bij het sluiten van de deur vallen met één handeling de boven en benedenpen gelijktijdig in het slot. Er komt geen sleutel meet aan te pas. Bij een geopende stand staat de bovenpen altijd omhoog, waardoor de deur nooit meer achter je dicht kan vallen. Je raakt dus niet meer in een onveilige situatie door samen met een patiënt te worden opgesloten.”

Ook over de andere veiligheidsaspecten is Berg bijzonder te spreken. “De ronding aan de scharnierkant maakt het onmogelijk dat de patiënt zijn handen of voeten kan afklemmen. Hetzelfde geldt voor de buitenkant. Daar voorkomt de schuine kant dat de verpleegkundige met zijn hand klem komt te zitten bij het sluiten van de deur.”

Naast de veiligheid is de hygiëne een belangrijk punt. “De binnenkant is bekleed met polycarbonaat. Dat is glad, ijzersterk en bovendien volledig vloeistofdicht. Dat is wel het grootste voordeel, want zo krijgt bijvoorbeeld urine geen kans om in de naadloos beklede muur te trekken. Dat bespaart ons een massa werk. Je zet er even de hogedrukspuit op en de hele ruimte is weer schoon en fris.”

In de tijd dat de heer Berg nu met Gerlet werkt, heeft hij ook vastgesteld dat de separeers een positief effect hebben op het totale werkklimaat. “Niet alleen omdat wij nu meer kunnen doen met minder mensen. Vroeger bestond er bij veel verpleegkundigen een behoorlijke spanning als zij iemand naar de isoleer moesten brengen. Dat is nu veel makkelijker geworden. Ook het feit dat de patiënten zich niet meer kunnen verwonden is een hele geruststelling. Ja, het is een verbetering, zowel voor de patiënt als voor het personeel.”

Neem contact met ons op